טיפול בפצעי לחץ

מהם פצעי לחץ וכיצד הם מתפתחים?

פצעי לחץ הם פצעים מורכבים הנוצרים כתוצאה מלחץ ממושך המופעל על אזור מסוים בגוף, לרוב במקומות שבהם יש עצם קרובה לעור. אזורים שבהם עלולים להופיע פצעי לחץ, הם למשל עקבים, אגן, מרפקים וגב תחתון (אזור העכוז). כשהלחץ נמשך, הוא מונע זרימת דם תקינה לאזור, ובכך גורם לנזק לרקמות בשל מחסור בחמצן ו'חומרי מזון' החיוניים לשיקום הרקמה. בשלב ראשוני, פצעי הלחץ עשויים להיראות כמו כתמים אדמדמים על העור או סימנים קלים יחסית, אך ללא טיפול הולם, הם מתפתחים במהירות לפצעים משמעותיים, עמוקים ומכאיבים, שעלולים להוביל לנמק ולסכן את הסובלים מהם.

בניגוד לפציעות רגילות, טיפול בפצעי לחץ מהווה אתגר משמעותי בעולם הרפואה, מכיוון שהגוף מתקשה באופן טבעי לתקן את הנזק שנגרם. כל אחד מאיתנו עשוי לפתח פצע לחץ בתנאים מסוימים, אך ישנם אנשים בעלי נטייה גדולה יותר לכך, במיוחד כאשר הם סובלים ממחלות או מצבים שמפחיתים את יכולת התזוזה של הגוף או פוגעים בבריאות העור. 

קבוצות סיכון: מי נמצא בסיכון מוגבר לפתח פצעי לחץ?

פצעי לחץ נפוצים במיוחד בקרב אנשים שמוגבלים בתנועתם או שאינם יכולים לנוע באופן חופשי לאורך זמן. בין קבוצות הסיכון המרכזיות:

  • קשישים: עם הגיל, העור מאבד את גמישותו וחיוניותו, ויכולת ההתאוששות של הגוף פוחתת. אצל קשישים, מחסור בפעילות גופנית עשוי לגרום להיווצרות פצעי לחץ, במיוחד באזורי הרגליים והגב התחתון.

  • חולים סיעודיים ומרותקים למיטה: אנשים שמרותקים למיטה או לכיסאות גלגלים הם בסיכון גבוה משמעותית להתפתחות פצעי לחץ עקב חוסר יכולת תזוזה או שינוי תנוחות מעת לעת. הסיכון שלהם עולה ככל שמספר השעות במנוחה גדל, שכן הלחץ המצטבר גורם לנזק ארוך טווח לרקמות העור.

  • אנשים הסובלים ממחלות כרוניות או מוגבלויות: חולים במחלות כמו סוכרת, מחלות לב וכלי דם, וכן מצבים רפואיים הפוגעים במערכת העצבים, עלולים לחוות ירידה בתחושתיות וביכולת הריפוי של העור. פצעי לחץ הופכים למורכבים ומסוכנים יותר כאשר יכולת הגוף להתמודד עם לחצים מופחתת.

  • מטופלים לאחר ניתוחים: לעתים לאחר ניתוחים או טיפולים רפואיים שמחייבים הרדמה, המטופלים לא יכולים לזוז או לשנות תנוחות לפרקי זמן ממושכים. מצב זה עשוי להוביל להיווצרות פצעי לחץ בעקבות הפחתת זרימת הדם לאזורים מסוימים בגוף.

השלכות של פצעי לחץ שלא מטופלים כראוי

טיפול בפצעי לחץ נחוץ כדי להתמודד עם הבעיה, ותמיד עדיפה התערבות בשלב מוקדם ככל האפשר. פצעי לחץ שאינם מטופלים בצורה נכונה ובזמן הנכון, עלולים לגרום למספר בעיות חמורות. ראשית, הפצעים עשויים להזדהם בקלות, מאחר שהם חשופים לחיידקים מהסביבה ולחדירת מזהמים ישירות לרקמה הפגועה. זיהום מקומי שאינו מטופל עלול להתרחב ולהוביל לתופעות דלקתיות חמורות ואף לספסיס – זיהום מסוכן במערכת הדם שמסכן חיים.

פצעי לחץ לא מטופלים משפיעים בצורה עמוקה על איכות חיי המטופלים, גורמים לכאבים ולתחושת אי נוחות מתמשכת שעלולים לפגוע ביכולת לבצע פעולות בסיסיות. לעתים, ההשפעות עלולות להחמיר עד כדי צורך בניתוחים מורכבים להסרת הרקמה הפגועה לחלוטין. ההשלכות של פצעי לחץ שלא עברו טיפול כראוי, מדגישות את חשיבות הטיפול המהיר והמקצועי.

מדוע פצעי לחץ נפוצים כל כך בבתי חולים?

פצעי לחץ נפוצים במיוחד בבתי חולים ובמוסדות רפואיים, בשל העובדה שמטופלים רבים מרותקים למיטותיהם או לכיסאות הגלגלים לאורך פרקי זמן ממושכים. הלחץ המופעל באותם תנאים גורם לנזק מצטבר לעור, במיוחד כאשר אין אפשרות לשנות תנוחות בתדירות מספקת.

גורמים נוספים, כגון חוסר איזון תזונתי, מחלות כרוניות, וטיפולים רפואיים אינטנסיביים, תורמים להופעת פצעי לחץ. למרות הניסיונות לספק השגחה מיטבית, לא תמיד ניתן להבטיח שכל מטופל יקבל את תשומת הלב המיידית למניעת התפתחות של פצעים אלו ואת הטיפול האידאלי בפצעי לחץ.

לפני ואחרי

* התמונות טושטשו במכוון מכיוון שהן קשות לצפייה. יש ללחוץ על אחת מהן כדי לצפות בגלריה

האתגרים בטיפולים קונבנציונליים בפצעי לחץ

קיימים טיפולים קונבנציונליים שונים לטיפול בפצעי לחץ. בין השיטות הנפוצות:

  • שינויי תנוחה תכופים: נדרש שינוי מתמיד של תנוחת הגוף כדי להקל על האזורים הפגיעים ולהפחית את הלחץ עליהם.
  • חבישות מיוחדות: חבישות חדשניות עוזרות להגן על הפצע מפני מזהמים ולשמור על סביבת ריפוי אופטימלית.
  • אנטיביוטיקה: במקרים של זיהומים חמורים, ייתכן צורך בטיפול אנטיביוטי כדי למנוע התפשטות של הזיהום.
  • מזרנים וציוד רפואי מתקדם: בבתי חולים משתמשים לעתים במזרנים שמפחיתים את הלחץ, אך השפעתם על הריפוי עשויה להיות מוגבלת.

הקושי המרכזי בטיפולים אלו הוא שהם לא תמיד מצליחים לשפר את המצב באופן מספק, במיוחד כשמדובר במקרים מורכבים. הפצעים עלולים להיות קשים מאוד לריפוי, וההחלמה עלולה להימשך זמן רב ולהוביל לתסכול רב מצד המטופל ובני משפחתו.

הפתרון המתקדם שלנו – טיפול בפצעי לחץ באופן טבעי

במרפאת WoundCare פיתחנו טיפול בפצעי לחץ הנחשב למיוחד במינו ולטוב ביותר כיום, המבוסס על מרכיבים צמחיים, שתוכננו לעודד ריפוי מהיר ועמוק של פצעי לחץ. המשחה עשויה מרכיבים טבעיים בלבד שנרקחו בקפידה, כאשר מטרת הטיפול היא לקדם היווצרות רקמות חדשות ובריאות, גם במקרים של פצעים גדולים ומורכבים במיוחד, כמו גם למנוע צלקות ולהפחית זיהומים.

תכנית הטיפול, שמותאמת באופן אישי לכל מטופל ומטופלת, משלבת ביקורים במרפאה לצד טיפול עצמאי בבית המטופל/ת, על פי פרוטוקול מסודר. המטופלים מקבלים הנחיות מפורטות לשימוש במשחה הייחודית, כשהם מלווים על ידי צוות הרופאים, המוודא את הצלחת התהליך. 

ד"ר יאיר גילוני

ד"ר צדיק חזן

ד"ר גיל גרנט

היתרונות המרכזיים של הטיפול שלנו

  • רקמה חדשה ובריאה: המשחה מעודדת יצירת תאים חדשים, מונעת הופעת צלקות בתהליך ומקדמת ריפוי טבעי ובריא.

  • אחריות לריפוי: אנו מציעים הבטחת החזר כספי למטופלים, אם אין סימני שיפור לאחר תקופת זמן מוגדרת (לרוב 6 שבועות). אנו ב-WoundCare מציעים זאת, מכיוון שאנו בטוחים ביעילות הטיפול בזכות תוצאות מוכחות, המבוססות על מקרים רבים.

  • טיפול מותאם אישית וידידותי לגוף: מאחר והמשחה מבוססת על רכיבים צמחיים בלבד, היא מתאימה למגוון רחב מאוד של מטופלים, כולל אלו עם עור רגיש או בעיות כרוניות אחרות.

  • שירותי תמיכה וליווי צמודים לכל אורך הטיפול: בנוסף לתהליך הטיפול עצמו, המרפאה מספקת ליווי צמוד ותמיכה מקצועית לכל מטופל ומטופלת. הליווי כולל הנחיות שימוש מדויקות, פגישות מעקב סדירות ואפשרות לפנות לצוות המומחים בכל שאלה או צורך. אנו מאמינים שליווי מקצועי ומתמשך משפר את יעילות הטיפול ומסייע למטופלים להשיג תוצאות טובות יותר ולשמור על רמה גבוהה של איכות חיים.

צרו קשר לקבלת ייעוץ מקצועי

אנו מזמינים אתכם ליצור קשר לקבלת מידע נוסף וייעוץ ראשוני מצוות הרופאים שלנו בכל הנוגע לטיפול בפצעי לחץ. אנחנו כאן כדי לספק לכם את כל המידע הדרוש ולהתאים לכם תכנית טיפול שתשפר את מצבכם ותעניק לכם תקווה והקלה. ניתן להגיע למרפאתנו ברמת החייל בתל-אביב, או לתאם ביקור בבית המטופלים, אם הם מתקשים מאוד בניידות ולא יוכלו להגיע למרפאה.

מעוניינים בפרטים נוספים?

אנחנו נסייע לכם להתגבר על הפצעים המטרידים

התקשרו עכשיו

או השאירו פרטים ונחזור אליכם:

נגישות